Factsnapp

Nieuws

Begrip voor illegale heropening horeca

Horecaondernemers in zo'n zestig steden en regio’s openen op 17 januari hoe dan ook de deuren. De horeca geeft aan dat ze op het punt staan “keihard te verzuipen”. Minister Hugo de Jonge zei echter dat “we ervan uit moeten gaan dat de gedeeltelijke lockdown echt wel langer gaat duren dan tot half januari”.

Dit zette kwaad bloed bij veel horecaondernemers en ‘de Nederlander’ begrijpt dat wel. Bijna twee derde van de Factsnappers geeft aan er begrip voor te hebben als de horeca weer open zou gaan (64% eens). Ook als dat volgens de overheid nog niet zou mogen.

Vooral eenpersoonshuishoudens zeggen begrip te  hebben voor zo’n besluit van de horeca (76% eens tegenover 64% eens onder andere gezinssituaties). Mogelijk kijken zij ook het meest uit naar een heropening van horecagelegenheden.

Content moet steeds sneller beschikbaar zijn. Liefst binnen 1 uur. Wil jij ook razendsnel inspelen op de actualiteit en zelf marktonderzoek uitvoeren onder ons representatieve panel? Kijk voor de mogelijkheden op www.factsnapp.com.