Factsnapp

Nieuws

Weer een balletje trappen

Gisteren was er een persconferentie, waarin verdere versoepeling van de coronamaatregelen werd meegedeeld. Deze versoepeling was al aangekondigd en kwam gezien de recente ontwikkelingen in het aantal ziekenhuisopnames niet als een verrassing. Het beeld dat men heeft over de einddatum van alle maatregelen is dan ook nauwelijks veranderd ten opzichte van vorige week.Vorige week is in Duitsland de Bundesliga voetbal weer van start gegaan, zonder publiek weliswaar. Dit riep vragen op, waarom in Nederland de Eredivisie nog niet weer kan beginnen. We vroegen de Factsnappers wanneer zij denken dat de Nederlandse profvoetballers weer het veld op kunnen.

De grootste groep (43%) denkt dat de Nederlandse competitie in september weer van start kan. Veel anderen denken dat het langer gaat duren, minimaal tot november. Een aantal Factsnappers verwacht zelfs dat we nog tot eind volgend jaar moeten wachten om de Nederlandse voetballers weer in actie te kunnen zien.

Factsnapp zal de verwachtingen over het einde van de maatregelen de komende tijd blijven volgen. Meerdere keren per week meten we onder netto N=400 Nederlanders wat men verwacht t.a.v. de einddatum van de maatregelen. Het onderzoek vindt steeds plaats direct na bekendmaking van de RIVM cijfers en betreft dus altijd de cijfers van de huidige dag.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen over de verwachte einddatum? Meld je dan hier aan voor updates.