Factsnapp

Nieuws

Ajax wint dit jaar de Champions League!

Daar is althans 49% van de Nederlanders van overtuigd.

Ajax versloeg dinsdagavond Juventus (1-2) en plaatste zich voor het eerst in 22 jaar voor de halve finales van de Champions League. Nationaal en internationaal worden de Amsterdammers opgehemeld.

The Independent noemt het bereiken van de halve finale door Ajax 'het beste verhaal uit de moderne geschiedenis van de Champions League'. De Britse tabloid verwijst in het artikel naar de woorden van Johan Cruijff die ooit zei dat een zak met geld geen doelpunt kan scoren.

'Ajax heeft het voetbal tot twee keer toe op zijn kop gezet. Ze hebben iets gedaan wat veel belangrijker is dan het winnen van een voetbalcompetitie. David versloeg Goliath een keer, Ajax deed dat twee keer in zes weken.'

'Wat er ook gebeurt in de halve finales, het jonge team blijft de sensatie van deze Champions League' stelt de Franse krant L'Equipe.

Maar wat gaat er gebeuren? Wij vroegen het ons Factsnapp panel. Bijna de helft van de Nederlanders denkt dat Ajax de halve finale en ook de finale gaat winnen.

Vrouwen schatten de kansen van Ajax iets positiever in de mannen; 37% van de mannen ziet een overwinning niet gebeuren, tegenover 21% van de vrouwen.

Dertigers zijn het meest pessimistisch, maar ook 32% van hen denkt dat Ajax de finalewinst gaat binnenhalen.

Ook razendsnel, zelf marktonderzoek uitvoeren onder een representatief panel? Kijk voor de mogelijkheden op www.factsnapp.com.